Adam Cornish, hamac care imită coloanal vertebrală

0

Adam Cornish, un designer de origine australiană, a create un hamac din lemn ca alternativă la hamacul traditional – realizat din pânză – acesta fiind realizat dintr-o singură bucată de lemn, designul sculptural utilizând vertebre din cauciuc pentru a permite mișcarea hamacului. Imitând coloana vertebrală, hamacul este unul de tip ecologic, el este realizat din placaj obținut din lemn de accoya (cultivat în cadrul unei plantații eco-friendly) și este fabricat dintr-o foaie standard, care a fost tăiată în 22 de piese diferite și suspendate împeună cu ajutorul unei frânghii.

Adam Cornish Design

Designul maximizează economia materialelor, reducând în același timp amprenta ecologică. “Sunt foarte interest de natură și mediul nostrum natural”, menționează designerul australian. ”Când privești natura, observi o multitudine de organisme care au evoluat și s-au adaptat pentru a se potrivi cu mediile în care trăiesc. Îmi place să mă gândesc la design într-o manieră similar, iar dacă privim munca pe care o depunem ca pe o treaptă de scară – direcționând încet produsele într-o anumită direcție – sperăm să le simplificăm și să le îmbunătățim pe măsură ce evoluăm”, completează designerul Adam Cornish.

Adam Cornish Design

Absolvent al secției de “design industrial” al “Universității de Tehnologie din Sydney” (2004) și “furniture design” al “Institutul de Tehnologie din Melbourne”, Adam Cornish este un designer multidisciplinary care lucrează în cadrul studioului său din orașul Melbourne (Australia). El și-a propus să creeze produse accesibile ca preț, dezvoltate prin cercetare și care permit să-și descopere expresia lor naturală. Combinând soluții puternice și simple de design cu o ajutorul unei palete de materiale naturale, designerul încearcă să creze produse individuale cu longevitate vizuală și fizică.

Share.

About Author

Leave A Reply