Balenciaga se reîntoarce la Haute Couture

0

Considerat unul dintre marii maeștri ai Haute Couture-ului, Cristóbal Balenciaga a fondat casa care îi poartă numele în anul 1917. Peste ani, Balenciaga – deținută de grupul de lux Kering – a decis să revină pe scena Paris Fashion Week, la cincizeci și doi de ani de când fondatorul mărcii luase decizia să părăsească acest eveniment. O revenire la rădăcinile casei spaniole, aceasta urmând a se petrece în cursul lunii iulie, sub conducerea lui Demna Gvasalia – Directorul de Creație a mărcii.

Cristóbal Balenciaga

“Haute Couture-ul este temelia acestei case”, a dclarat designerul Georgian într-o declarație publicată de Kering luni, 20 ianuarie. “Prin urmare, este datoria mea vizionară și creative să readuc Couture-ul în cadrul Balenciaga. Pentru mine, Couture este un mod neexplorat de libertate creativă și o platformă pentru inovație. Nu oferă doar un spectru de posibilități în confecțiile vestimentare, ci aduce și viziunea modern în cadrul casei – revenind astfel la sursele sale originale”, a adăugat dl. Gvasalia. “Couture este peste tendințe. Este o expresie a frumuseții la cele mai înalte niveluri estetice și calitative”, a concluzionat designerul georgian.

Cristóbal Balenciaga – Demna Gvasalia

“Este o onoare să readucem Haute Couture-ul în cadrul casei, punând în valoarea patrimoniul extraordinar al lui Cristóbal Balenciaga”, a declarat Cédric Charbit (CEO-ul Casei). “Acest proiect a fost posibil datorit[ succesului viziunii creatoare a lui Demna Gvasalia, cu rezultate excepționale pentru Balenciaga în ultimii ani”, a completat dl. Charbit. În 2018, Kering a raportat venituri de 13,7 miliarde Euro, stimulate de performanțele mărcii, ale cărei venituri sunt, totuși, departe de cele ale companiilor care fac parte din grupul fondat de François-Henri Pinault. De exemplu, Gucci a înregistrat o creștere substanțială, cu venituri totale de 8,3 miliarde Euro.

Ținută Balenciaga

În același timp, Saint Laurent a înregistrat creșteri majore, astăzi compania raportând vânzări de circa 1,7 miliarde Euro. “Înființarea unei echipe dedicate, care să reproducă piesele care ieșeau originale din atelierul situat pe Strada George V nr. 10, reprezintă un pas strategic pentru o extindere ulterioară” a adăugat Cédric Charbit, referindu-se la locația în care designerul spaniol și-a înființat brandul atunci când a decis să se mute la Paris în 1937. “Revenind la Haute Couture – lăsat de Cristóbal Balenciaga în 1968 – ne conectăm cu trecutul, prezentul și viitorul casei”, concluzionează dl. Charbit (CEO-ul mărcii ).

Balenciaga.com

Share.

About Author

Leave A Reply