Cristiana Oprea revine la Raliul Argeșului

0

Cristiana Oprea și-a anunțat prezența la primul raliu al sezonului 2020. După luni de incertitudine care au afectat motorsportul la nivel global, pilotul va concura în acest weekend la Raliul Argeșului cu “consacratul” Sean D’Or – Dacia Sandero cu care a alergat încă din 2017 în cadrul Cupei Dacia. Contextul economic dificil și-a pus amprenta și pe obiectivele tânărului pilot, care avea în plan pentru acest an schimbarea trecerea la o clasă superioară, cu un Peugeot 208 R2 de clasă RC4, modelul cu care a concurat la Rally di Roma Capitale în Campionatul European de Raliuri 2019.

Cristiana Oprea (foto – Mihai Stetcu)

“Mă bucur foarte mult să pot lua startul la primul raliu din acest sezon, după atâtea luni de pauză și provocări financiare majore. Sesiunea de teste pe asfalt de la finalul lunii mai a decurs foarte bine și sunt încrezătoare că noua echipă tehnică H Motorsport, condusă de Vlad Cosma, îmi va oferi toată susținerea necesară pentru a avea o evoluție cât mai bună pe probele de la Argeș. Deși momentan nu am reușit să atrag noi parteneri în demersurile mele sportive, sunt convinsă că perseverența și seriozitatea cu care îmi construiesc drumul spre performanță în raliuri vor da roade curând.”

Cristiana Oprea (Sean D’Or – Dacia Sandero)

Mai mult, pilotul vorbește cu incertitudine despre planurile sale în Campionatul Național de Raliuri 2020, din cauza lipsei susținerii financiare care i-ar putea permite să atace un loc pe podiumul final al Cupei DACIA. Cristiana are ca obiectiv o clasare cât mai bună în competiția monomarcă la Raliul Argeșului 2020 și speră să poată repeta rezultatul de anul trecut, când a ocupat locul 2 în clasamentul general Cupa DACIA 2019. În acest weekend tânăra va beneficia de îndrumarea copilotului Dumitru Gheorghe, cel care l-a secondat pe Viorel Ivan, campionul ediției din 2010.

Cristiana Oprea (foto – Attila Szabo)

“Am amintiri foarte plăcute de anul trecut de la Raliul Argeșului: aici am urcat pentru prima dată pe podiumul Cupei DACIA, un rezultat muncit împreună cu Diana Hațegan. Acum însă sunt foarte încântată de colaborarea începută cu Dumitru Gheorghe, care nu doar că mă va ajuta să cresc ritmul pe probele speciale din acest weekend, dar aduce în mașină un entuziasm și un optimism de care avem cu toții nevoie în această perioadă dificilă. Ar fi extraordinar să am șansa să concurez și la următoarele etape, începând cu Raliul Brașovului și Harghitei, una dintre etapele mele preferate unde știu sigur că aș avea o șansă la podiumul Cupei DACIA.”

Detalii aici: EMOTICAR

Share.

About Author

Leave A Reply