Lydia Courteille a lansat colecția La Vie en Rose

0

Lydia Courteille face un pas înainte și dezarhivează secretele Parisului și al femeilor sale celebre. Vorbind despre această mișcare, Lydia explică: “această colecție este un tribute adus parisului, capitala glamour-ului și al amorului”. Ideea de a crea o colecție cu referire la ținutele de boudoir i-a venit bijutierului în timp ce privea la vitrinele Chantal Thomass, o faimoasă casă pariziană de lenjerie.

Lydia Courteille – Cercei corset La Vie en Rose

Deși Lydia i-a oferit mărcii Chantal Thomass bijuterii pentru ședințele sale foto, abia în cursul anului trecut a luat decizia de a crea o colecție legată de estetica lenjeriei și a spectacolelor de cabaret erotice din Paris, amintind aici de celebrele Crazy Horse și Moulin Rouge. Întreaga colecție a fost realizată în nuanțe de roz și negru, care evocă lenjeria din dantelă închisă la culoare pe trupul purtătoarei. În construcția bijuteriilor, Lydia utilizează morganit, safire roz și tourmaline – în contrast cu diamantele negre și aurul galben – rezultatul fiind o iluzie seducătoare a celei mai frumoase colecții de bijuterii din Place Vendôme. Astfel, bijutierul ne conduce într-o călătorie plină de curbe și transformări, dezvăluindu-ne spiritul jucăuș al Parisului.

Lydia Courteille – Poster Ierupaș La Vie en Rose

Cea mai evidentă referință la capitalala amorului o reprezintă cerceii de tip candelabru, o idee voyeur-istică cu trimitere la dantela unui corset. Completate cu mici arcuri care cer să fie desfăcute, pietrele de morganit – realizate sub forma unor picături roz – vin să înnobileze seducătoarea bijuterie. Totodată, forma Turnului Eiffel este evidentă în structura unei perechi de cercei, în timp ce brățara subțire – cu diamant negru – oferă un indiciu subtil de eleganță. Panglici și arcuri împodobite cu safire roz și diamante sunt țesute în jurul unei pietre mari de morganit, inelul – denumit Bath of Dita – fiind inspirat de spectacolul pus în scenă de Crazy Horse în 1954, o producție ce avea să fie replicate de Dita von Teese 50 de ani mai târziu.

Lydia Courteille – Inel Canapé de Dali La Vie en Rose

Inspirată tot de lumea cabaretului, canapeaua Dali Lips – folosită ca suport în cadrul spectacolelor Crazy Horse – se regăsește pe deget sub forma unui inel denumit Canapé de Dali. Morganitul este tăiat sub forma unor fâșii, ele formând o pereche de buze roz, cu o tușă suprarealistă. Totodată, Lydia a găsit o sursă de inspirație în Grecia Antică și mitul Leda. Deghizat în lebădă, Zeus s-a strecurat noaptea în patul acesteia, momentul fiind imortalizat în brățara leda. Aripile păsării sunt realizate din safire roz, ele fiind poziționate în jurul unei pietre de morganit. Potrivite pentru a fi purtată în cursul sezonului de vară, colecția La Vie en Rose reușește să surprindă latura “obraznică” a capitalei Franței.

LydiaCourteille.com

Share.

About Author

Leave A Reply