Șampania își datorează faima…. femeilor!

0

Șampania este asociată cu cele mai importante evenimentele din viața noastră, a reușitelor profesionale și momentelor romantice speciale. Iar cea mai cunoscută regiune viticolă din Franța oferă cel mai bun “medicament” pentru “tratarea” acestor “simptome”. Iar, pe măsură ce luminițele de Crăciun străpung cerul marilor orașe, este momentul să ne amintim că stresul sezonului festiv ne oferă o scuză excelentă pentru a bea un pahar de șampanie.

Șampania Veuve Cliquot

Mulți dintre dumneavoastră vor încerca să ofere apropiaților o șampanie scumpă – ocazie ce oferă posibilitatea de a ieși în evidență – delicioasa băutură regăsindu-și originile într-un din abațiile situate de-a lungul regiunii Champagne. Cu toate acestea, majoritatea etichetelor de șampanie își datorează faima unui grup de femei – solitare și determinate. Întâi a fost Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin, văduvă la 27 de ani a regretatului Monsieur Cliquot, cel care a inițiat casa care îi poartă numele. La Veuve Cliquot (“veuve” însemnă “văduvă” în limba franceză) a ajutat la inventarea tehnicii care curăță sticlele de șampanie de sedimentele inestetice care se formează în timpul fermentației. Astăzi, compania condusă de Madame Cliquot este deținută de conglomeratul de lux LVMH, dar numele ei a rămas pe eticheta faimoasei băuturi.

Șampania Pommery

Ambele nume de fapt. Iar cuvântul de top se numește “La Grande Dame”. Un alt exemplu feminin îl reprezintă șampania Pommery. Văduvă din anul 1858, Madame Pommery introduce primul Brut Champagne – până la acea vreme, șampania era în general o băutură dulce –  albastrul casei sale putând fi încă văzut pe drumul către Reims, capitala regiunii Champagne. De asemenea, Lily Bollinger și-a pierdut soțul, dar o regăsim în timpul celui de-al Doilea Război Mondial atunci când construia o extraordinară companie, în ciuda ocupației germane și a austerității postbelice, moment când Europa avea prea puține de sărbătorit. Femei care au stat la baza unui grup fondat de Anne Malassagne – co-proprietar al Champagne AR Lenoble și fondator al La Transmission – un grup format din nouă CEO-uri și viticultori din regiunea Champagne.

Șampania Krug

Ele conduc un număr de proprietăți, de la cele mari (Margareth “Maggie” Henriquez – CEO-ul șampaniei Krug) și până la case de mici dimensiuni, administrate de o familie – precum Tarlant, locul unde strămoșii Melaniei Tarlant au cultivat viță de vie încă din secolul al XVII-lea. “La Transmission” a fost fondată în 2016, oferind posibilitatea unei comunicări mai bune a acestor femei bine pregătite. Forța personalității a funcționat pe “Les Veuves”, dar este un pas mai greu de făcut atunci când se confruntă cu aparatul corporativ modern. Iar “La Transmission” reprezintă soluția secolului al XXI-lea la o problem mult mai veche. Șampania, veche și efervescentă, cu sferele sale minuscule din dioxid de carbon, este cu siguranță una dintre cele mai dorite băuturi ale momentului, un domeniu care beneficiează de aportul mai multor femei ca niciodată.

Șampania G.H. Mumm

Probabil ați auzit de Taittinger, o casă care urmează să fie condusă (în rolul de Președinte) de Vitalie Taittinger. De asemenea, Alice Paillard, Chantal Gonet, Charline Drappier, Delphine Cazals sau Évelyne Boizel dețin rolurile cheie din casele care poartă numele lor de familie. În afara La Transmission, Caroline Latrive conduce Champagne Ayala, în timp ce Séverine Frerson se află la cârma Champagne Perrier-Jouët. Astfel, “Les Veuves” din regiunea Champagne – precum fecioara maria – își au locul asigurat pe firmamentul celei mai speciale băuturi din lume. Poate a venit momentul să oferim tuturor femeilor darul unei mici atenții – Șampania – pentru un Crăciun cât mai fericit!

Share.

About Author

Leave A Reply