Schiaparelli, primul sezon couture digital

0

Schiaparelli a deschis luni (6 iulie, n.red.) primul sezon de Haute Couture complet digital, marca franceză prezentând un clip care s-a concentrat pe imaginația lui Daniel Roseberry, atunci când el a fost nevoit să locuiască la New York pe perioada izolării. În mod normal, săptămâna de Haute Couture se adresează unora dintre cele mai avute femei din lume, acestea fiind prezente pentru a vedea spectacolele și plasa comenzi marilor case de modă franceze sau couture-ierilor independenți. Însă, odată cu declanșarea pandemiei de Covid-19, organizatorii francezi au inițiat în mod exceptional un sezon care loc exclusiv online, lipsit de orice spectacol live pe pistă.

Schiaparelli (schițe Haute Couture Fal – Winter)

Alături de jucători importanți – precum Christian Dior, Chanel sau Valentino – Schiaparelli a inaugurat sezonul de Haute Couture digital. Întregul sezon este disponibil pe o platformă nouă, dezvoltată de Fédération de la Couture et de la Mode – organizația care conduce segmentul de modă francez, pagina de pornire ofrind o declarație a modelului Naomi Campbell: “A sosit momentul să apelăm colectiv la industria modei și să ne asumăm inegalitatea din spațiile de lucru… Paris fiind în centrul segmentului de modă. Acesta este un apel la acțiune…”. Clipul Schiaparelli are o lungime de 3:30 și este intitulat Collection Immaginaire, el începând atunci când Roseberry își împachetează carnetul de schițe și iese la plimbare prin Manhattan. După ce a găsit o bancă în Central Park, el începe să schițeze colecția, camera captând și statui cu emblemele mișcării Black Live Matter. “Am trăit izolat, timp în care Maison Schiaparelli își trăia propria experiență. De altfel, fiecare dintre noi și-a trait propria poveste, unele îngrozitoare, tragice sau singure.

Cei mai norocoși dintre noi am reușit să petrecem acest timp în natură, departe de viața orașului. Experiența a fost împărtășită cu alte milioane de oameni în Manhattan: a fost privilegiată, dar cu nimic extraordinar.  Totuși, a fost extraordinar că am putut merge în Piața Washington – într-o zi de luni – și am putut schița o colecție Haute Couture”, a explicat Daniel Roseberry. Elemente regăsite în liniile colecției Schiaparelli – fluturi, ochi suprarealiști și bile mascate – în timp ce veverițele aleargă în parcul orașului New York. Ulterior, creionul lui Daniel Roseberry îl conduce către Paris, el continuându-și schițele la sediul Schiaparelli din Place Vendôme. Marcarea instrucțiunilor pe fiecare schiță – mânecile cu volum capacele metalice în forma literei S – îl aduce în prim-plan pe designer ca unul dintre cei mai buni ilustratori, el folosind cu entuziasm creionul în realizarea unei rochii de seară pe un fundalul roz, o nuanță care marchează semnătura casei.

Detalii aici: SCHIAPARELLI

Share.

About Author

Leave A Reply